onsdag den 21. november 2012

Kaikoura - Dolphin swimming

Hallihallo derhjemme!

I dag har vi prøvet noget, som var mindst ligeså FEDT som igår!!!
Næsten vildere....

Vi vidste næsten ikke, hvad vi skulle forvente os af "Dolphin Swimming" - "hvor mange er der mon?", "hvor tæt kommer de på?" osv.

Men alle forventninger blev overgået, og endnu langt mere!!!

Vi kom i våddragter og blev briefet omkring sikkerhed. Det var vilde delfiner, som som vi skulle ud at svømme, dvs. ikke tamme, ikke trænet og ikke fodret (mors skræk....)
Vi var altså på ingen måde garanteret for hverken at se delfinerne eller komme ned i vandet til dem.



Vi skulle et stykke ud på Stillehavet og pludselig stopper båden. Der kom en underlig stank og det for alles (selv bådens crew) overraskelse er det en kæmpe Humback-whale!!!!!! WTF!!!!!!! Det er en pukkelhval.....
Det var helt vildt, den kom så tæt på!!!!!



Det er ikke lige hver dag, man ser sådan en. Crewet sagde, at hvalen kun er så tæt på land 14 dage om året. Så alle var helt oppe at køre.



Men det var jo "bare" en ekstra bonus... Men i takt med at pukkelhvalen var i området, var delfinerne mindst ligesom vilde som os. De hoppede og dansede ude i vandet og der var mange af dem. Crewet sagde på hjemturen, at der havde været omkring 200 delfiner omkring os, da vi var ude at svømme med dem.



Det var en kæmpe oplevelse. Og delfinerne svømmede omkring os - så tæt på! 10 cm., så tæt kunne de komme på. Vi havde selvfølgelig dykkerbriller og snorkel, så man kunne kigge ned under vandet. Det ene øjeblik var der ingen og det næste øjeblik kunne der komme delfinerne svømmende ved siden af en eller nedenunder. Meget grænseoverskridende - på den gode måde!!! :-)




Vi har sluttet dagen af med en løbetur og en tur i spa - hvor snakken gik på, hvordan man skal håndtere talenterne i fodbold.... Meget SPÆNDENDE!!!!


Imorgen går turen vestpå, hvor vi har omkring 600 km. foran os! Vi kører fra hytten kl. 05!
Nat nat ovenpå en FED dag!!!